Αρχική Σελίδα » Εκπαίδευση

Εκπαίδευση

Το ΚΕΔΙΣ οργανώνει την εκπαιδευτική του δράση του με σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, συναντήσεις εργασίας, προσομοιώσεις, πρακτικές ασκήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ιστορικά ντοκυμαντέρ και αφιερώματα.
Για την επικοινωνία επιστήμης και κοινωνίας, το ΚΕΔΙΣ διοργανώνει ειδικές ημερίδες, σεμινάρια διά βίου μάθησης, βιβλιοπαρουσιάσεις, δημόσιες εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις.

 

History Lab: Σεμινάρια Εφαρμοσμένης Ιστορίας από το ΚΕΔΙΣ και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, Νοέμβριος 2020-Φεβρουάριος 2021.

History Lab

Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ

__________________________________________________________

Στις 17 Ιουνίου 2020, ώρα 10:00-13:00 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΚΕΔΙΣ διαδικτυακή παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) από τη διευθύντριά του κ. Λένα Μπενέκη. Στο σεμινάριο συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παρακολουθούν τα μαθήματα "Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία" και Αμερικανική Πολιτική” στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στην Κόρινθο.

Η παρουσίαση περιείχε εικονική ξενάγηση στο αρχείο και δείγμα αξιοποίησης αρχειακού υλικού με βίντεο και powerpoint. Στην τρίωρη “επίσκεψη" οι φοιτητές “ξεναγήθηκαν" στους χώρους και στις αρχειακές συλλογές του Ιστορικού Αρχείου του ΠΙΟΠ, συμμετείχαν σε ασκήσεις αρχειακής έρευνας, ήλθαν σε επαφή με διαφορετικούς τύπους αρχείων και συζήτησαν με την υπεύθυνη του αρχείου για την σύνδεση αρχειακού υλικού και ιστοριογραφίας.

(για το υλικό της εκδήλωσης βλ. εδώ)